Aşktan doğan kalem ile sonsuz aşka imza atın
Aşktan doğan kalem ile sonsuz aşka imza atın
Aşktan doğan kalem ile sonsuz aşka imza atın

Graf von Faber-Castell’den Heritage Serisi

Aşkları, heyecanları ve mutlulukları kağıda döken yazı kültürünün vazgeçilmez markası Faber-Castell, 250 yıllık tarihindeki nostaljik aşk hikayesinden ilham alarak Graf von Faber-Castell Heritage serisini yarattı. Ottilie von Faber ve Alexander zu Castell-Rüdenhausen çiftinin markaya bugünkü adını veren evlilik kararı, en önemli imzayı atarak hayatlarını birleştirecek çiftler için sonsuz aşkın esin kaynağı olacak.

Graf von Faber-Castell Heritage serisi Alexander ve Ottilie dolma kalemler, çiftin aydınlık ve zevkli kişiliklerini, incecik işlenmiş yeşil ve menekşe moru renkli gövdeyle buluşturuyor. Zarif tasarımı ve ışıldayan zarafetiyle evlenecek çiftlerin nikah masasındaki yerini almayı bekleyen kalemler, Almanya’da el işçiliği ile sınırlı sayıda üretildi. Dolma kalemlerin arka kapağına işlenen 1898 rakamı Kontes Ottilie ile Kont Alexander von Faber-Castell çiftinin evlilik yıllarını ve kalemlerin üretim adedini temsil ediyor. Bu değerli seri özel muhafaza kutusu ile 1480 Euro’ya satışa sunuluyor.

Alexander dolma kalem, yeşil rengini mükemmel yazım ve çizim kalemi Castell 9000’den, tasarımındaki muazzam işçiliğini Kont Alexander’in deri koltuk takımları, çalışma masası ve kütüphanesi ile şatodaki göz alıcı çalışma odasından alıyor. Bu aşkın diğer parçası menekşe rengi Ottilie dolma kalem ise Kontes Ottilie’nin, kraliyet moru mobilyalar ve muhteşem kakmalarla süslü masaların yer aldığı, evin hanımının ince zevklerini yansıtan özel odasından izler taşıyor.

Dolma kalemler, gümüş parçaları ve el oymalı 18 karat çift renkli altın yazı ucu ile en iyi malzemeleri bir araya getiriyor ve sanatkârca bir sentez yaratıyor. Heritage serisinin çifte tırtıkla süslenen oluklu kapaklarının ucu, som gümüşten oluşuyor ve kapağın tepesine çiftinin isimlerinin baş harfleri olan A, O, F ve C harfleri telkâri tekniğiyle işleniyor.